Szerbia tárt karokkal vár – Ezeket a helyeket vétek kihagyni, ha már ott jársz!

A kétoldalú megállapodás keretében a magyarok teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatunk Szerbiába is. Összeszedtük, mit érdemes megnézni.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán jelentette be még áprilisban, hogy a hónap végétől, április 30-tól Szerbiába és Montenegróba oltási igazolással szabadon lehet utazni Magyarországról, és ugyanígy érkezhetnek onnan a védettek. Nézzük, mit érdemes itt megnézni:

Belgrád

Belgrádban rengeteg látnivaló van, de itt található a magyar történelem egyik legfontosabb helyszíne, a Nándorfehérvári vár. Nem szabad kihagyni a Balkán legnagyobb ortodox templomát, a Szent Szávát. A Szent Márk templom és a Tasmajdan park és élményekkel vár, ha pedig éhesek lennétek kukkancsatok be Belgrád bohém-negyedébe, a Skadarlija-ba. Ha pihenésre és napsütésre vágytok, akkor erre a legjobb hely Ada Ciganlija.

Újvidék

A főtéren található Újvidék két legnagyobb látnivalója, a Városháza és a Mária Neve katolikus templom. Nem szabad kihagyni a Zsinagógát, az éttermekkel, kávézókkal csordultig lévő belvárosi részt és a Matica Srpska-t sem.

Tara Nemzeti Park

Szerbia hegységei közül az egyik leglátogatottabb a Tara, így számos jelzett turistaúton illetve biciklivel is járható makadámúton fedezhető fel. Több kiépített kilátópont van a területen, amelyekről csodálatos panoráma nyílik a Drina folyó szorosára, illetve annak felduzzasztott részére, a Perućaci-tóra.

Galambóc vár

Galambóc vára a szerb-román határnál, a Vaskapu-szorosnál található. A vár gyakran cserélt tulajdonost, de magyar király többször is birtokolta. A Galambóci várat nemrég újították fel, egy délutáni könnyed kirándulást mindenképpen megérdemel.

Szerbiába egészen jó áron lehet szállást találni. Egy hétre, két fő részére ingyenes lemondással 125 eurótól ajánl hotelt a Tripadvisor oldala. De ha kicsit jobban kutakodtok, ennél olcsóbban is vannak lehetőségek például a Hotel Premier Aqua hotelben.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: balkaninfo, wikipedia)

(Fotók: Getty Images)