Lehengerlő felvételeken a szentjánosbogár-rajzás

Daniel Kordan orosz fotóst mindig is lenyűgözte a természet, ezúttal csodálatos felvételeket készített a szentjánosbogár-rajzásról.

Daniel Kordan elképesztő fotókat készített a Madeira-szigeteken, Dél-Koreában és Japánban is. A japán erdőkben nem mindennapi látvány örökített meg, a a szentjánosbogár-rajzást.

“Úgy éreztem magam, mint egy gyerek, aki először látja a karácsonyfát. Annyira izgalmas és elbűvölő volt, mint egy varázslat. Egy adott pillanatban a szentjánosbogarak megjelennek, és villogni kezdenek. A sárga-zöld villanások halványan megvilágítják az erdőt, és néhány ezredmásodpercig titokzatos szentélyeket és álomszerű bambuszerdőt láthatsz” – mondta a fotós.

A látvány valóban lenyűgöző:

A szentjánosbogarak nagyon érzékenyek az ökológiai viszonyokra, amelyek az elmúlt években nem a legkedvezőbbek nekik, így nehéz őket megtalálni. Néha csak két-három nap van, amikor felfénylenek, és erről az eseményről többnyire csak a helyi fotósok tudnak – árulta el Daniel.

Magyarországon is láthatsz hasonlót:

Híreink vannak!

Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél? A tengerjárók már biztosan útnak indulnak Olaszországban. Franciaországban pedig megtartják a nyári fesztiválokat, és májustól már 22 euróból lejuthatsz Horvátországba! Tájékozódj! Kedvelt magyar kirándulóhely vezetett be látogatási tilalmat! Magyar illusztrátor segíti rajzaival kedvenc éttermeit. Bezár Budapest egyik kedvelt gourmet étterme. Anyukák, visszasírjátok a sulimenzát? Rendeljetek!

via

(Fotók: danielkordan.com)