Szemet gyönyörködtető bicikliutak a nagyvilágból

Igaz, ez az időszak egyelőre nem a nagy biciklitúrák ideje, de nézelődni, új tájakat megismerni azért még szabad.

Van Gogh kerékpárút

A világ legmesésebb hangulatú bicikliútja a hollandiai Eindhovenben található, a Van Gogh kerékpárút. Azon a városrészen vezet keresztül, ahol a művész 1883 és 1885 között élt. Aszfaltjában napelemes kavicsok találhatók, melyek nappal töltődnek, sötétedéskor pedig felragyognak, a festő egyik leghíresebb művét, a Csillagos éjt idézve. Zseniális ötlet és kivitelezés!

Nézd csak:

La Farola

A La Farola valójában egy autóút Kubában, ami a Baracoa-hegység csúcsától az ország déli partjáig halad. Az út trópusi területeken halad át mészkősziklák, szurdokok és óceánparti szakaszok mentén. Csak az igazán rutinosoknak ajánlott, javarészt hegyvidéki terep, kanyargós sziklautakkal, meredek emelkedőkkel és lejtőkkel.

Cabot Trail

Sziklás partok és a magas csúcsok jellemzik a 305 kilométeres Cabot Trail kerékpárutat a kanadai Új-Skóciában. Aszfaltozott út, melynek vannak ugyan kihívást jelentő szakaszai, de egy középhaladó kerékpáros már bátran nekivághat.

Által-ér völgyi kerékpárút

A Közlekedési Kultúra Napja programsorozat keretében tavaly tavasszal először lehetett szavazni Magyarország legszebb kerékpárútjaira. A legtöbb voksot a 21 kilométer hosszú Által-ér völgyi kerékpárút, annak is a Tatabánya és Tata közötti szakasza kapta. A bicikliút akár családi bringatúraként is bevállalható már most, tavasszal!

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: tourcanada/Instagram,culturtip.com,michael_verlijsdonk/Instagram)