Fotó: Pexels

Százezer forint alatt repülhetünk New Yorkba

Hihetetlenül kedvező árú repülőjegyeket árul a francia French Bee diszkont légitársaság. A bázis Párizs, és több transzatlanti úti célt is bőven a szokásos árak alatt érhetünk el. New York talán a legjobb ötlet, hiszen 240 euróból megúszhatjuk a retúr jegyet.

2016-ban még French Blue néven indította első járatait a low-fare légitársaság, ám az amerikai JetBlue nehezményezte a névbéli hasonlóságot, mire először szimplán French, majd a French Bee nevet vették fel, 2018 elején. A párizsi bázissal működő vállalat jelenleg Francia Polinézia fővárosába, Papeete-be, Réunion szigetére, a Dominikai Köztársaságba, valamint az Egyesült Államok három városába: New Yorkba, San Franciscóba és Los Angelesbe repül, miután feloldották az Európa-USA közötti utazási korlátozásokat.

A viszonylag friss légitársaság a koronavírus mellékhatásaként egy rendkívüli, 16 129 kilométeres, egyszuszra lehozott repülést is teljesített Tahiti és Párizs között. Ezzel pedig megdőlt a leghosszabb belföldi út világrekordja, és felhívta magára a figyelmet a “méhecskés” cég.

Most viszont más miatt kerültek az érdeklődések középpontjába: elképesztően jóárasított jegyeket kínálnak mindazoknak, akik úgy döntenek, hogy még az évben, vagy 2022-ben elindulnak New Yorkba. Márciusi (március 20-27.) indulással például már 88 000 ezer forintnak megfelelő euróért vásárolhatunk retúrjegyet Párizsból a Nagy Almába.

Tekintve, hogy ebben az idősávban a Budapest-Párizs szintén diszkont társaságos repülőjegyeket jelenleg 17 000-25 000 forint körüli árakon mérik, technikailag csak kicsivel lépjük túl a százezres határt, ha a leggazdaságosabb árszabású jegyeket vásároljuk. Jó hír, hogy, ha egy hátizsáknál azért több holmit vinnénk magunkkal, a “smart” csomag (egy feladott poggyásszal és egyszeri étkezéssel) ára is csupán (utanként) 45 euróval dobja meg a költségeket. A kicsit több mint 7 órás járat Párizs Orly-ról New York-Newarkra érkezik.