A szállodaszövetség szerint itt az ideje a nyitásnak
(Fotó: unsplash)

A magyarok már a húsvéti, és az azt követő időszakokra elkezdtek szállást foglalni

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint itt az ideje, hogy a védettek újra mehessenek éttermekbe és szállodákba.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) szeretné elérni, hogy azok, akik védettek a vírussal szemben, mehessenek étterembe, szállodába – mondta Flesch Tamás, a szállodaszövetség elnöke az MTI-nek. Fleisch szerint jó lenne, ha fokozatosan elkezdhetnének megnyitni a vendéglátóhelyek és a hotelek.

“Látható, hogy a magyarok már a húsvéti, áprilisi, és az azt követő időszakokra elkezdtek szállást foglalni a belföldi szállodákba” – árulta el a szakember.

A szállodaszövetség örülne, ha a kormány megvizsgálná annak lehetőségét, hogy a beoltottak és a betegségből felgyógyultak, azaz a fertőzéstől védettek, hogyan mehessenek szállodába és étterembe.

Flesch Tamás szerint, ha megkapják a kedvező választ a nyitásra, azt követően a legtöbb helyen két hét alatt meg is történhetne az. Ennek köszönhetően pedig a belföldi turizmusnak köszönhetően elkezdhetnének bevételt termelni a szállodák.

Szuper izgalmas híreink

Kazahsztánban jégvulkán keletkezett, amit meg is mutatunk! De képzeld, barangolhatsz a II. világháború előtti Budapesten is. Azt tudtad, hogy májustól már 22 euróból lejuthatsz Horvátországba? Légy otthon a gasztróban, olvass a spanyolok nemzeti ételéről, a paelláról is. Azt tudtad, hogy először kapott vegán étterem Michelin-csillagot?

(Nyitókép: unsplash)