Uatzás a vírus után
Nem kell sokat várni, hogy ismét nyakunkba vegyük a világot. (Fotó: unsplash)

Szakértők elmondták, mikor vehetjük ismét nyakunkba a világot

Ki ne szeretne már koktélt szürcsölve a világ valamelyik fehér homokos tengerpartján lábat lógatni?! Van egy jó hírünk: nem kell sokat várni!

Az Independent internetes oldal szakértőket kérdezett arról, mikortól tervezhetünk ismét nagyobb, akár külföldi utazást. Jó hírünk van: az előrejelzések nagyon optimisták.

A lakosság leoltottságának terjedésével fokozatosan nyitnak majd az országok

Paul Charles, a PC Agency utazási cég elnöke úgy véli, hogy már idén májusban lehetségessé válik az utazás. „Az oltási programok gyorsabban növelik a bizalmat, csökkentik a fertőzések arányát, mint azt mi gondolnánk” – mondta a lapnak a szakértő, aki szerint Európában idén a nyári idény hosszabb lehet, mint a tavalyi.

 

Jonny Bealby utazásszervező még ennél is optimistább. Azt mondta, az oltás hatása egyes országokban már látható, kevesebb a fertőzött és kisebb a halálozási arány, ennek eredményeként lassan újra lehetővé válnak a nemzetközi utazások.

A szakértők egyöntetű véleménye, hogy nyáron valamilyen minőségben mindenképpen újraélednek a nemzetközi utazások, hiszen az oltás és a melegebb időjárás is csökkenti a fertőzöttek arányát, a nyugat-európai országok így reális célpontok lehetnek.

via

(Nyitókép: unsplash)