Szabad az út Spanyolországba, de a Kanári-szigetekre készülők nagyot koppanhatnak

Érdemes pontosan tájékozódni, mert a Kanári-szigeteken más szabályok vannak érvényben, mint Spanyolország területén.

Sajnos ez a Kanári-szigeteken működő Főkonzulátus is csak utólag, utazók visszajelzéseiből értesült, hogy attól függetlenül, hogy a Spanyolországba való belépéshez nem szükséges sem negatív teszt eredmény, sem oltási, sem gyógyultsági igazolás, a Kanári-szigeteken eltérő szabályozás van érvényben.

Sok szálloda ugyanis nem fogadja el a Sinopharm oltást, ami ebben a formában komolyan megnehezíti az ide érkezők helyzetét. Érdemes tehát tájékozódni, valamint megnézni ezt a kis videót, ami hitelesen, világos tájékoztatást nyújt a jelenlegi helyzetről:

Ha a Kanári-szigetekre utaztok, érdemes bekövetni a Magyarország Főkonzulátusa a Kanári-szigeteken oldalt is, ahol a következő tájékoztatást érdemes megszívlelni:

“2021. június 21-én változik a rizikósnak minősített országok listája. Azokból az országokból, amik nem szerepelnek a felsorolásban, szabadon be lehet utazni Spanyolországba, ami azt jelenti, hogy a belépéshez nem szükséges sem negatív teszt eredmény, sem oltási, sem gyógyultsági igazolás. Továbbra is kötelező viszont az SpTH érvényes QR kódjának bemutatása.
Felhívom a Kanári-szigetekre utazni készülők figyelmét arra, hogy a beutazási szabályok mellett az utaztató légitársaságok és a hivatalos turisztikai szálláshelyek egyéb feltételeket is megkövetelhetnek, ezért indulás előtt néhány nappal feltétlenül egyeztessenek a légitársaság és a kiválasztott szállás ügyfélszolgálatával” – írta a főkonzul.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: getty images)