Street food ételek a világ körül

Igazi street food rajongó vagy? Akkor épp ideje, hogy majd az utazásaid során is kipróbáld az adott ország különlegességét!

Vannak olyan street foodok, amik csak az adott országot jellemzik. Ilyeneket hoztunk nektek. Kötelezően ajánlott lista, amit a helyi büfében ki kell próbálni!

Masala dosa (India)

A tipikus masala dosa, azaz a vegetáriánus palacsinta tésztája rizsből, sóból, növényi olajból, hántolt fekete urud dalból (indiai hüvelyes bab) áll. A töltelékbe curry, zöld chilis szósz, mustármag, görögszéna, burgonya és hagyma és kurkuma kerül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Priyanka and Sumit Kapoor (@dillifoodies) által megosztott bejegyzés

Sashimi (Japán)

Ez a japán finomság Japánon kívül is híres, de aki a legfinomabb sashimit keresi az csak Japánban kóstolhatja meg. A sashimi lényegében egy friss halakból és tengeri élőlényekből vágott vékony szeletkék által alkotott étel, amit előtted készítenek el és a frissessége a lényeg. A sashimi többféle hal húsát tartalmazza: többek között lazac, tonhal, tintahal és rák kerül bele.

Arancini (Olaszország)

A töltött bundázott rizs golyókat olajban sütik ki és paradicsommártással, mozzarellával találják. Arancini eredete a 10. századi Szicíliáig nyúlik vissza. A mai Palermo, Siracusa és Trapani városokban volt hagyományos étel, ami a Santa Lucia ünnepségen szolgáltak fel. Két pizza között érdemes kipróbálni.

Poutine (Kanada)

Ez egy kanadai étel, amely Quebec tartományból származik. Az ételt a sült krumpli adja, ezt önti le sajttal, barna mártással és friss zöldségeket szórnak a tetejére. Vérbeli street food.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Girl Eats NYC • Lori (@girleatsnyc) által megosztott bejegyzés

Pirog (Oroszország)

A pirog pitécskét jelent. Ezt fogyasztják az oroszok minden ünnepnapkor, de kapható minden kis kávézóban és boltban. A töltelék bármi lehet, de a húsból, halból, tojásból, zöldségből és gyümölcsből álló pirogot mindenhez lehet enni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

G Studio (@g.art.studio) által megosztott bejegyzés

Jī zhuǎ (Kína)

Kínában, egy tipikus utcai árusnál biztos, hogy bele fogsz futni a frissen kisütött fűszeres csirkelábakba, amit grilleznek, fűszerekkel borítanak be, esetleg párolják. Az elkészült csirkelábakat mártásokkal kínálják. Nem túl szemet gyönyörködtető, igaz?

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lim Wong (@limwong1982) által megosztott bejegyzés

Ceviche (Peru)

A klasszikus ceviche receptben kagylóhéjban marinált nyers halat szolgálnak fel, amit keserű narancsos szósszal öntenek le. A marinált halat chili paprikával, hagymával sóval és borssal érlelik és frissen szolgálják. Egy misét megér, ha nem kettőt!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mike Joher (@mikeheatultralounge) által megosztott bejegyzés

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: Getty Images)