Spanyolországban napozás közben is kötelező a maszkviselés, a Kanári-szigetek megúszta

Spanyolország új maszkviselési rendeletet vezetett be, aminek értelmében a turistáknak és a helyieknek egyaránt kötelező a száj és az orr eltakarása a szabadtéri nyilvános helyeken – beleértve a strandokat is. Ez alól végül a Kanári-szigetek felmentést kapott.

Spanyolországban a korábbi szabály értelmében csupán akkor volt kötelező szabadtéren is a maszkviselés, ha a másfél méteres távolságot nem lehetett betartani.

Az új előírás viszont valamennyi nyitott és zárt nyilvános helyre vonatkozik, tehát érinti a például a tengerparti napozást, a természetbeli túrázást, és a fürdőzést is.

Mindössze azok mentesülnek a szabályozás alól, akiknek sajátos egészségügyi és légzési problémáik vannak, illetve még az egyéni sportolóknak sem kell maszkot viselniük.

A bejelentés komoly felháborodást váltott ki az idegenforgalomban dolgozók körében, mert néhányan attól tartanak, hogy a szigorú szabályok eltántorítják az embereket a Spanyolországba utazástól.

A Kanári-szigetekkel végül kivételt tettek

A központi határozattal ellentétben a Kanári-szigeteken levehető a maszk a strandokon abban az esetben, ha nem történik helyváltoztatás és természetesen nincs maszkviselési kötelezettség a vízben való tartózkodás alatt sem – írja a Kanári-szigetek Magyar Tiszteletbeli Konzulátusa. 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Nyitókép: unsplash)