Fotó: Unsplash

Szigor a spanyol üdülőhelyeken: nem foglalhatod a helyet törölközővel és napi maximum 6 italt ihatsz

Januárban már elkezdődött valami Spanyolországban, ahol megelégelték, hogy a bulituristák kihasználják a gyönyörű Baleár-szigeteket, most pedig folytatódik a szankcionálás. Nincs több részegség, tengerbe vécézés és törölközős partfoglalás sem. Durva büntetés vár a szabályszegőkre!

Ibiza többé nem egyenlő a tivornyákkal — a spanyolok reményei szerint

Ibizán és Mallorcán igazán felmérgedtek a helyi szervek és már januárban előhozakodtak az új Baleár törvényekkel, amik a féktelen bulituristákra vonatkoznak. Ismert, hogy rengetegen kizárólag a nappali és éjszakai partyk miatt látogatják a gyönyörű szigeteket, ezért pedig all inclusive szállodákba járnak, hogy aztán rengeteg étellel tompítsák a másnapot és itallal töltsenek rá a hangulatra. Nos, ezt a vég nélküli dőzsölést 2022-re már keretek közé szorították: az all inclusive szállodákban napi 6 italra maximálták az elfogyasztható mennyiséget, ezt pedig ebédhez három és vacsorához három alkoholos italt jelent.

Továbbá késő estétől másnap reggelig alkoholt sem lehet árusítani — ezzel is szeretnék visszaszorítani a tivornyákat, a legény- és leánybúcsúk sokszor sajnos alpári kimenetelét. Eltörölték az egyet fizet, kettőt kap koktélakciókat és a happy hour jelenséget is. A “bulituristák” annyira nem hasznosak egy turisztikából élő helynek. Ők nem azok, akik aztán szívesen éttermeznek és helyi kézműves portékákból vásárolnának. A szigetek vezetése pedig szeretne végre tömegében olyan utazókat fogadni, akik szívesen költenek a szállodákon és a diszkókon kívül is. Ezt a problémakört mi is ismerjük, még a koronavírus-járvány előttről, a budapesti bulinegyedből.

Madrid és Barcelona sem kér az utcai ivászatból

A Spanyol fővárosban és Katalónia fővárosában is véget vetnek az utcai vedelésnek. Akár 600 euróra is büntethetik azokat, akik köztelületen italoznak. Természetesen ez nem vonatkozik a bárok, borozók, tapasozós helyek teraszaira.

Vigonak elege lett a tengerbe ürítésből!

Galicia Vigo nevű városa is bekeményít: elegük lett azokból a strandolókból, akik mosdónak használják a tengert. Ezért 740 euróra büntetik azokat, akik szappant használnak a tengerben, szemetelnek a strandon, grilleznek a parton és igen… belevizelnek a tengerbe. A szabálynak persze azonnal lettek ellenlábasai, akik nem tudják elképzelni, hogy mégis hogyan fogják ellenőrizni a tengerbe vizelést… többen más azon viccelődnek, hogy biztosan a derékig vízbe sétálókat fogják kipécézni. Valójában, sokkal több mosdót telepítettek a partra, így nem lesz kifogás, érdemesebb lesz a kulturált pavilonokban elvégezni a dolgokat.

És itt még nem állunk meg: egyelőre még nincs jogi állásfoglalás, de azokat sem kímélik majd, akik “taktikailag” foglalják majd törölközőikkel a legjobb strandos helyeket. Nincs okoskodás és foglalás, a strand mindenkié! (kivéve akik a tengerbe járnak kisdolgukra!) A városban való bikinis, férfiaknak pedig fedetlen felsőtestes flangálást is tiltják, bár konkrét összegről még nem tudunk, amit a ledér turistáknak meg kéne fizetniük.

Forrásaink voltak: unilad.co.uk, dailymail.co.uk,