Fotó: Getty Images

Sorozat készül Frida Kahlo életéről, a lehető leghitelesebb forrásokra támaszkodva

Láttad már a Salma Hayek főszereplésével készült, idén 20 éves filmet? Készülj fel, mert egy sorozat is érkezik a közeljövőben, ami Fridáról szól!

Frida Kahlo művészete és élete kimeríthetetlen forrás: könyvek, filmek készülnek az egyedülálló festőnő szenvedéssel teli, mégis termékeny és megismételhetetlen életéről. Többféle kiállítás fut, ahol eredeti műveit vagy éppen életművét és installációkat ismerhetünk meg, a festőnővel a főszerepben. Popkulturális ikonná lett: ha a világ bármelyik repterén helyet foglalnánk, biztosan megannyi Fridás táskát, pólót, pulóvert, fejdíszt viselő embert számlálnánk.

A Salma Hayek főszereplésével készült életrajzi film igazán élvezhetőre sikeredett, nem kezdte ki anno a sajtó sem. A színésznő remek alakítása, a képi világ és a történetmesélés is jól eltalált volt. Ám most új hírek érkeztek a Frida Kahlóval kapcsolatos mozgóképek háza tájáról, ugyanis megerősítették, hogy sorozat készül, amiben részenként mutatnának meg egy-egy szeletet a mexikói művész lebilincselő életéből.

A BFT Media sorozatának hitelességét a Frida Kahlo Estate szavatolja, Mara Romeo Kahlo, Frida másodunokatestvére is részt vesz a munkálatokban, ami mindenképp fontos és kiváló kezdeményezés. Mara szerint a sorozat sok olyan apróságot mutat majd be Fridáról, amit eddig még nem tártak a világ elé.

A mindennapjaiba is beleleshetünk majd: kiderülnek szokásai Diegóval és nélküle, beleláthatunk mitikusnak gondolt hétköznapjaiba is. Nemcsak a művészt, de az embert és nem csak az embert, de a szerelmes és eltökélt nőt is látjuk majd az epizódok során. Szeretnék, hogy minden elemében autentikus lehessen a sorozat, hiszen több része és tematizálása miatt eleve átfogóbb képet mutathat majd, mint egy 1,5 órás játékfilm produkciója.

Forrásunk volt: dazeddigital.com