Ebben az olasz kastélyhotelben maga a sátán őrzi a vendégek álmát

Nem ritka, hogy olasz kastélyok, kúriák egésze kibérelhető, de az említett épületekbe települt butikhotel-jellegű intézmények is virágkorukat élik. A Villa della Torre egy különleges északi lehetőség.

A Booking.com-on könnyűszerrel megtalálhatjuk a Verona közelében, Fumane-ban található kastélyt, ami éppen egy nagyra tartott borrégió központjában található, már a 16. század óta. Valpolicella borai kiváló minőségűek, a Villa della Torre-hoz is tartozik egy pincészet, ami a Wine Spectator borkultúrával foglalkozó magazin is többször méltatott már.

A rezidencia gazdagságról és különleges ízlésről tanúskodik, úgynevezett perisztüllion formátumú teret is kapott, nemes és dekoratív dór oszlopsorral. Építtetője Giulio Della Torre, korabeli műgyűjtő és író, és a villa egészen az 1800-as évekig a család kezén maradt. A második világháborúban jócskán megrongálódott, csak az ’50-es években kezdték el helyreállítását, amit végül a vagyonos Allegrini család fejezett be, átalakítva egy butikhotellé. Így a privát jelleg helyett a turisták is átélhetik a 16. századi rezidencia nyújtotta atmoszférát, a hely szellemét és egészen meglepő részleteinek felfedezését.

Kívülről annyira tér el a többi ismert villától, kastélytól, de ami odabent fogad az meglepő, testközelből való vizsgálódásra csábítja az építészetért és az olasz művészetekért rajongó utazót.

Négy sosem látott, óriási és részletesen kidolgozott kandallót találunk a villában. Az egyik magát a sátánt formázza, gonosz, izzó szemekkel, a második egy üvöltő oroszlánt (ami szintén nem tűnik túl barátságosnak), a következő egy unikornis, ami Krisztust és a gonosz fölötti győzelmet szimbolizálja, míg az utolsó kandalló szintén ezt a lényt jeleníti meg, az ég, a mennyország felé pillantó szemmel.

Az épület mellett a kertben egy saját templomot is találni, de egy egészen ördögi barlangot is létesítettek a területen: kapuja mintha csak a pokolba kalauzolná az embert, gonosz fajzatokkal díszítve. Úgy tűnik ez a dantei világ a Villa della Torrétől elválaszthatatlan.

A szálloda árai nem mondhatóak diszkontnak, de a jelenleg jócskán elszaladt észak-olasz vendégéjszakákhoz képest nem is túlzóak, hiszen 300 euró alatt megáll egy kétszemélyes superior szoba. A king kategóriájú még pompásabb lakosztályokban lábas kádat is találunk, ami illeszkedik a villa hangulatához. Mivel a pincészet is fontos funkció, ezért természetesen vezetett kóstoló túrákra is befizethetnek a szerencsés vendégek, és főzőtanfolyam is elérhető.

Forrásaink voltak: italianways.com, villadellatorre.it, italyouritaly.com