Rugalmas, moduláris medencefűtési rendszer, mely a nap erejét hasznosítja

Ahol kisgyerekek pancsolnak és fontos a melegebb fürdővíz, vagy aki csak gyorsan és kényelmesen szeretne kellemes hőmérsékletű vízzel teli kerti medencébe csobbanni, több módszert is alkalmazhat a víz felmelegítésére. Nem mindegy azonban, hogy ez mennyire hatékony és mennyire terheli majd meg a pénztárcát.

A szolár fűtőpanelek nagyon nagy segítséget jelenthetnek azoknak, akik rugalmas, moduláris és biztonságos, emellett pedig gazdaságos és környezetkímélő medencefűtési rendszerben gondolkodnak.

Meghosszabbítható vele a kerti pancsolási szezon hossza

A Medence Óriásnál beszerezhető szolár medencefűtő eszköz környezetbarát és igen gazdaságos megoldás. Nevéből is látszik, hogy a nap erejét használja fel arra, hogy a medencében lévő víz hőmérsékletét megemelje. Ehhez a folyamathoz tehát egyáltalán nem szükséges elektromos áram. Nagyon is jól bejáratott, kipróbált, profi rendszer ez. Nem foglal sok helyet, télen egyszerűen összetekerve tárolható a saját csomagolásában. Csak egy biztonságos és fagymentes helyre lesz ehhez szükség.

A szolár medencefűtés a szűrőrendszerhez csatlakoztatva akár már napi 1-3 fokkal is képes a medence vizét melegebbé tenni. Ezzel a pancsolási időszak vége jelentősen kitolható, olykor még 1-1 hónappal is.

Hatékony és egyszerű vízmelegítési módszer

A szolár medencefűtés hatékonysága a napsütés időtartamától függ elsősorban. Azokon a napokon üzemeltethető optimálisan, amikor derűs az idő, és legalább 8 órán át süt a nap. A hőátadás alapesetben a medence oldalfalain keresztül és a vízfelszínen történik, erre segíthetünk rá a szolár medencefűtéssel, mely a vízforgató rendszerhez csatlakoztatott szolár fűtőszőnyegből vagy fűtőszőnyegekből áll. Ezekben a fekete színű panelekben vékony csövek kígyóznak. Az ebben lévő vizet melegíti fel a nap, mely a szivattyúval forgatva jut innen vissza a medencébe. Pár órás napsütéssel már 1-2 fokos hőmérséklet-emelkedést is el lehet így érni.

Ha a medencében a víz csak 17 fokos, a levegő pedig átlagban 23 fok nappal, akkor a szolár medencefűtéssel 23 fokosra is felmelegíthetjük azt már három nap alatt is. És a vízforgató berendezés még abban is segít, hogy ne csak felül legyen kellemes a víz hőmérséklete, hanem a teljes medencében egyenletesen.

Óvni kell a sérülésektől

A szolár medencefűtési rendszert csak szabadon álló medencéhez lehet használni, a beépített medencékhez nem. A fűtőpanelt a földre kell lefektetni. Nem kerülhet a medence vízfelszínénél magasabbra. Mivel a panelekben futó csövek nagyon sérülékenyek, így a medence mellett szabaddá tett területről érdemes minden olyan dolgot gondosan eltávolítani, ami megsértheti, kiszúrhatja a fekete színű fűtőszőnyegeket. Az élesebb növényeket is szedjük ki alóla. Ne lépjen rá senki, tartsuk tőle távol a gyerekeket és a háziállatokat is! Ha szükséges, a rendszer könnyen bővíthető.

(Szponzorált tartalom)