Rózsaszínné vált egy patagóniai lagúna

Rózsaszínné változott egy patagóniai lagúna Argentína déli részén. Itt a magyarázat!

A szakértők szerint a jelenség hátterében szennyezés áll.

A bizarr színt a nátrium-szulfit adja, a vegyület antibakteriális hatását gyakran használják a haliparban. A helyi telepekről a szennyeződés a Chubut folyóba áramlik, onnan pedig a Corfo-lagúnába kerül. A környék lakói régóta panaszkodnak kellemetlen szagokra és egyéb környezeti problémákra.

A lagúna múlt héten színeződött el. Federico Restrepo környezetmérnök és virológus hozzátette, a jogszabály alapján a nátrium-szulfit tartalmú halhulladékokat kiürítés előtt tisztítani kellene.

Nem ez volt az első alkalom, amikor a lagúna elszíneződött. A térség lakói megelégelték a halgazdaságok szennyezését, ezért az elmúlt hetekben blokkolták a hulladékokat szállító kamionok útját a közeli Rawsonban.

Olvass szuper gasztró tartalmat is

Egyiptomban 5000 éves sörfőzdére bukkantak. Összegyűjtöttük a világ legdrágább ételeit, de mutatjuk a legbizarrabbakat is. És azt tudod, hogy mennyibe kerül a világ legdrágább pizzája vagy hogy készítheted el könnyedén a paellát? Kíváncsi vagy, milyen étkezési szokások vannak a világ körül? Olvass bele cikkünkbe!

via

(Fotók: euronews, larepublica,)