Március 16-tól részlegesen nyithatnak a budapesti gyógyfürdők

Lassan, de biztosan újraindul az élet.

Több mint 200 dolgozóját oltatta be február 19-én a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., hogy a hozzájuk tartozó fürdőkben újra megnyithassák az úgynevezett gyógyászati egységeket.

A budapesti gyógyfürdőkben jelenleg – a november 11-ei bezárás óta – járóbeteg szakellátás sem folyik, mivel az NNK szerint az üzemeltető feladata és felelőssége, hogy csak egészséges munkavállaló fogadja a vendégeket.

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója a Telexnek a következőket nyilatkozta: annak a kockázatát, hogy vendég vendéget fertőzzön meg úgy csökkentik, hogy időpontot kell foglalni, a fürdőkben folyamatosan fertőtlenítenek, és várhatóan követik majd az osztrák példát. Ausztriában ugyanis már a beérkező vendégeket is tesztelik.

Már nagyon hiányzik

Lassan, de biztosan újraindul az élet

Szívesen kimozdulnál? Ebben is tudunk segíteni pár tuti tippel! Különleges, őrült ünnepeket is összegyűjtöttünk nektek, és azt is, milyen szigetekre tudtok utazni korlátozás nélkül. Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél? A tengerjárók már biztosan útnak indulnak Olaszországban.

(Fotók: unsplash)