Beválasztották a Puskint a világ 50 legszebb mozijai közé

A Puskin Mozi a madridi, párizsi és londoni mozikat is megelőzte.

A világ 50 legszebb mozija közé választotta a nemzetközi Timeout magazin a budapesti Puskin Mozit – írja a Telex. A február 24-én megjelent cikkben a szerkesztők a világ minden tájáról válogattak a mozik közül, és a Puskin végül befért a legszebb 10 mozi közé, megelőzve ezzel madridi, párizsi és londoni mozikat is.

A Puskin az előkelő 10. helyre fért fel a listán, amelyen olyan mozik előzik meg, mint a melbourne-i Astor, a Los Angeles-i Cinemarama vagy a római Dei Piccoli.

A Puskin mozi már 1926-os nyitásakor a város legelegánsabb filmszínházának számított. Egyetlen termében 3 éven át csak némafilmeket vetítettek, aztán jöttek az új igények, vele együtt az új bérlő, majd a hangosfilmek – Magyarországon elsőként.

1988-ban a mozit átalakították: az eredeti homlokzatot és az előcsarnokot megtartották, de a nagy vetítőtermet 3 kisebbre osztották (Metropolis, Amarcord, Körhinta). Ezek 2013-ban plusz 2 teremmel (Annie Hall, Mephisto) bővültek, így ma már 5 helyiségben nézhetünk művészfilmeket, sokszor filmfesztiválok keretein belül – olvasható a Szeretlek Magyarország oldalán.

Szemezgess még híreinkből!

Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél? A tengerjárók már biztosan útnak indulnak Olaszországban. Franciaországban pedig megtartják a nyári fesztiválokat, és májustól már 22 euróból lejuthatsz Horvátországba! Ne hagyd ki a különleges, de őrült ünnepekről készült cikkünket sem! És mutatjuk a világ legdrágább ételeit is.

(Nyitó kép: instagram/ elina_vengria, unsplash)