Fotó: Mike Olbinski

Ijesztő, apokaliptikus videókon a hirtelen lecsapó porviharok

Tudod mi az a "habub"? Mike Olbinski viharvadász, és az elmúlt tíz évben készített leglátványosabb videóit vágta most össze, hogy a legméltóbban mutassa be a légköri jelenséget.

Habubnak hívák azokat az intenzív porviharokat, melyek akkor keletkeznek, ha csontszáraz tájra csap le hirtelen egy zivatar, vihar. Ezek a vaskos, látványra megrendítő porfalak Mike Olbinski kedvencei, ezért egy évtizeden át folyamatosan fotózta-videózta a habubokat, hogy előrukkolhasson egy drámai kisfilmmel.

2011-ben Phoenix városát érte tetten egy habub, ez volt az első amit Olbinski rögzített, aztán mivel az internet népe is szerette a kisfilmet és ő is szívesen foglalkozott a témával, szenvedélyéből hivatás lett. Ez volt az a bizonyos első ilyen jellegű videó:

Nemcsak a látvány szédítő, de a sebesség is: olyan gyorsan csapnak le ezek a porviharok, amilyen hirtelen nyaranta a verőfényes napsütésből vízfüggönyös zivatarok alakulnak ki a vízpartok és hegyvidékek találkozásánál.

A “Decade of Dust” lebilincselő felvételek együttese, amit érdemes nagy felbontású televízión, sötétben (is) végignézni.

Ha követnéd a viharvadászt, akkor a Youtube-on ITT találod meg, és az Instagramja is igen meggyőző.

Forrásaink voltak: thisiscolossal.com,