Ötven évig volt a gardróbban egy Picasso-festmény

Hol máshol történhetne ilyen, ha nem az Egyesült Államokban?!

Ötven éven át egy gardróbban tartott Picasso-festményt adtak el az Egyesült Államokban. A Le Tricorne (A háromszögletű kalap) című festményt 150 ezer dollárért (44,5 millió forint) vásárolta meg új tulajdonosa. Az eladás tényét a massachusettsi John McInnis Auctioneers aukciósház erősítette meg. Az anonimitását kérő eladó közleménye szerint a képet más alkotások mellett annak a háznak a gardróbjában találták, melyet apja egy felmenőjétől örökölt, aki az 1920-as években művészeti tanulmányokat folytatott Európában.

A 40-szer 40 centiméteres, aláírt festmény 1919-ben készült, és ahhoz a színpadi függönyhöz szolgálhatott vázlatként, melyet Picasso egy azonos című, Londonban ugyanabban az évben debütáló balettelőadás számára festett — közölte a New-York Historical Society, mely 2015 óta birtokolja az 5,8-szor 6 méteres függönyt.

A festmény új tulajdonosának legalább 120 napja van, hogy a képet hitelesítse a művész hagyatékát kezelő Picasso Administrationnel, melyet Picasso fia vezet.

 

Téged mennyire érdekel a művészet és a kultúra? Azt tudtad, hogy Magyarországra érkeznek a Madame Tussauds viaszbábui? Barcelona a művészet egyik fellegvára, ha ott jársz EZT a helyet mindenképp nézd meg!

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: MTI)

(Nyitókép: Pixabay)