Így fedezheted fel Dubajt mind az öt érzékszerveddel!

Íme néhány rejtett gyöngyszem a metropolisz gazdag kínálatából, melyek mind az öt érzékszervet elkápráztatják!

A TripAdvisor 2022-ben a világ legnépszerűbb úti céljává választotta Dubajt. Sok más jellegzetessége mellett Dubaj egy modern, vibráló város, élénk zenei élettel, sokszínű gasztronómiával, és látványos építészeti remekművekkel. Egész évben széleskörű programválaszték várja a családdal, barátokkal, de akár az egyedül utazókat is. Az Emirates heti öt járatával Dubaj kulturális programkínálata mindössze ötórányi utazásra van Budapesttől: ez a kínálat pedig egészen lehengerlő. Mondjuk is azt az öt programot, amelyekkel mindegyik érzékszervünket elvarázsolja Dubaj!

1. Szemgyönyörködtető: A város, mint műalkotás

A Dubai Frame nem csak egy hatalmas képkeret, de egy fontos szimbólum is, ami hídként kapcsolja össze az Emírségek gazdag múltját és impozáns jelenét. A világ legnagyobb képkerete két, 150 méter magas toronyból áll, amelyeket felül egy 93 méter hosszú híd köt össze, 360-fokos kilátást nyújtva Dubaj városára. A hídról lenézve északra Dubaj történelmi és elragadó óvárosa, délre pedig a város híres, modern és lenyűgöző felhőkarcolói láthatóak.

2. Ezt hallani kell: Dubaj szívverése

A Dubai Opera semmihez sem fogható módon kelti életre a művészetet és a zenét. Az épület az Opera-negyed gyöngyszeme, pedig nem akárhol, hanem a “világ legdrágább négyzetkilométerének” nevezett területén található.

A Dubai Opera a város kreatív szíve, otthont adva a legrangosabb művészeti előadásoknak, a legszebb és legmegragadóbb művészeti előadásokat bemutatva Dubajból és a világ minden tájáról érkező művészekkel.

3. Illatorgia: Nincs emlékezetesebb, mint egy illat

A Miracle Garden “a világ legnagyobb természetes virágoskertje”. A fenntartható kert- és tájépítésre való törekvés érdekében a virágokat és növényeket minimális szén-dioxid-kibocsátással termesztik és szállítják, illetve a vízfogyasztás minimalizálására vertikális ültetési módszereket alkalmaznak. A kiváló minőségű hibrid magokat tálcákba varrják, majd egy speciális talajtípusba helyezik, amely lehetővé teszi a jó levegőztetést és a vízvisszatartást.

A Dubai Miracle Gardenben a „világ legnagyobb viráginstallációját” tekinthetik meg a látogatók, amely egy életnagyságú Emirates A380 géptípust formál, 500 000 friss virággal és élő növénnyel borítva. A teljes virágzáskor 5 millió virágszál nyílik a repülőgép szerkezetéből, amely több mint száz tonnát nyom (egy valódi A380-as felszállósúlya 575 tonna).

4. Ízözön: A jó étel a boldogság alapja

A világ ízeit gyűjti össze a Time Out Market, mely egy kulináris újdonság Souk Al Bahar-ban. A trendi beltéri ételpiac a Burj Khalifára nyíló kilátással a város gasztronómiai kínálatát személyre szóló élményként kelti életre, mint például a demó főzőtanfolyamok a top séfekkel vagy a helyi művészek műremekei, melyek közben élő zenei előadásokat tartanak. A hatalmas területű Time Out Marketen találhatjuk Dubaj 17 top séfjének ünnepelt éttermeit.

5. Tapintás: A víz érintése

Az Aquaventure Waterpark híres, rekordokat döntő csúszdáknak és attrakcióknak ad otthont, több mint 1 km hosszú saját stranddal, hihetetlen vízicsúszdákkal és játszóterekkel. Ezek közül az egyik legizgalmasabb, a Leap of Faith csúszda, ami egy 27,5 méteres átlátszó cső, amelyet cápák és ráják vesznek körül, vagy az igazi adrenalin löketet biztosító zip-lining. Az Atlantis Aquaventure látogatói 34, felnőtteknek, gyerekeknek és családoknak egyaránt élvezetes csúszdát és attrakciót próbálhatnak ki, többek között a Poseidon’s Tower-t, a Trident Tower-t, a Splashers Lagoon-t és a Splashers Cove-ot, valamint a Raging Rapids-et és az Immortal Falls-t.

+1. Egyszerre érezd az egész világot!

Dubaj 2022. márciusáig ad otthont az Expo 2020-nak. Az Elmék összekapcsolása, a jövő megteremtése (Connecting Minds, Creating the Future) mottóval a világkiállítás célja, hogy inspirálja az embereket, összegyűjtse az innováció és az együttműködés legjobb példáit a világ minden tájáról.

Ingyenes Expo 2020 szezonbelépő: azok az Emirates utasok, akik az Expo 2020 ideje alatt látogatnak Dubajba, a légitársaságnál foglalt jegyük mellé ingyenesen igényelhetnek szezonbelépőt a világkiállításra, amellyel tetszőleges alkalommal látogathatnak el az esemény helyszínére.

Beutazási könnyítések: Az utazási korlátozások enyhülése és a megnövekedett utazási igény alapján az Emirates már több mint 120 célállomásra indította újra járatait, és jelenleg heti 5 járatot üzemeltet Budapestről Dubajba. Az oltási igazolvánnyal rendelkezők számára már nem kötelező a PCR-teszt. Az utazási feltételekről az Emirates weboldalán érdemes tájékozódni utazás előtt. Itt pedig azt gyűjtöttük össze, melyek a legjobb programok Portóban!

(Fotók: Unsplash)