Országos kuriózumnak számít a kékkúti kecskefagyi

Nem csoda, hogy országszerte népszerű lett a Kecskefarm.

Igazi kuriózumnak számít nemcsak a Balaton mellett, hanem az egész országban is a kecskefagyi, amit a kékkúti kecskefarmon árulnak – írja a Sokszínű vidék a LikeBalaton nyomán.

Gondor Tibor ötletgazda a lapnak arról beszélt, húsból önellátóak volta édesanyja révén, de a tej és a tejtermékek hiányoztak. Ezért gondolták, hogy tartsanak kecskét. Kezdetben csak a család asztalára kerülő tej biztosítása miatt tartották a jószágokat, de egyszer valahol rossz fagyit ettek, ez késztette őket arra, hogy fagylaltot készítsenek. Mivel kéznél volt a kecsketej, nem is volt kérdés, hogy abból.

A fagylaltokat műanyag tégelyben kínálják, mindegyikben két, különböző ízű adag van. A leggyakoribbak közé tartozik a maracuja-csoki, a levendula-eper és a levendula-csoki is nagyon kedvelt a vendégek körében. Szintén sokszor készül kókusz-málna, feketeribizli-vanília, a kávé-pirosribizli, tokaji aszú-málna ízpárosítás is.

 

Menekülnek a turisták Törökországból. Egynapos kirándulás-tippet hoztunk: Szalajka-völgy.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: unsplash/illusztráció)