Óriási bálnák és delfinek lepték el az amerikai stadiont

Olyan vizuállal készült koncertjére egy ismert amerikai rockegyüttes, ami önmagában is saját show-t érdemelne. Óriási felfújhatós cetek és delfinek "úsztak" a Madison Square Gardenben.

Az amerikai progresszív rockegyüttes, a Phish bár annyira nem ismert nálunk, de az Államokban egészen komoly rajongótáboruk van. Igazi kísérletező banda, rengeteg műfajt emelnek be a zenéikbe, a jazztől a folkon át egészen a reggae-ig. Ahogy az ábra mutatja, nemcsak zeneileg kalandoznak, de vizuális ingerek tekintetében is. Olyan showt hoztak össze jelenlegi turnéjukra, ami büszkén megállná a helyét egy önálló produkcióként is. Nagyon szívesen ott lettünk volna a sportcsarnokban, amikor megtörtént a csoda.

Rengeteget készültek a megvalósításra, hogy speciális fényeffektek mellett távvezérelt felfújhatós ceteket eresszenek a térbe, éppen a közönség fölé, mintha csak az óceánok mélyén élték volna át ezt az élményt. Ráadásul az aktuális szám, amit játszottak, olyan gitárhangokkal volt tarkítva, mint a delfinek, cetek hangjai, közös dalai.

Mozgásuknak és a fényeffekteknek köszönhetően már videón is nagyon valóságosnak tűnik az egész, olyannyira, hogy elsőre hologramnak is hihetnénk a hatalmas vízi emlősöket. Pedig tényleg ott voltak a New York-i stadionban, és néhány rajongó úgy nyilatkozott az együttes Facebook oldalán, hogy a zenei élmény mellett legalább olyan fontos és meghatározó volt a “bálnareptetés” is.

Nagyszerű ötlet és tökéletes kivitelezés!