Oltás nélkül nem lehet étterembe lépni Görögországban

Aki esetleg Görögországba tervezi a nyaralást, annak van egy friss, ropogós hírünk.

Mostantól az éttermek zárt tereibe és a kulturális rendezvényekre csak a koronavírus ellen beoltott emberek mehetnek Görögországban – jelentette be Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök hétfőn Athénban.

A görög miniszterelnök egyben közölte, hogy kötelezővé teszik az oltást az egészségügyi ágazatban, illetve az idősápolásban dolgozók számára, akiket máskülönben felmentenek a munkavégzés alól. A jövőben kiterjesztik az oltási kötelezettséget a sorkatonákra is.

„Nem fogjuk ismét lezárni az országot egyesek hozzáállása miatt” – hangsúlyozta Micotákisz az állami televízióban. Aláhúzta, hogy a kórházak intenzív osztályain kezelt páciensek 99 százalékát nem oltották be.

Kiemelte, hogy Görögország, más államokhoz hasonlóan, a koronavírus jóval fertőzőbb delta variánsának és a be nem oltott embereknek a kettős kihívásával néz szembe. „Ebben az értelemben nem Görögország, hanem a be nem oltott emberek vannak veszélyben” – tette hozzá.

 

Mutatunk egynapos kirándulási tippeket is, de nemcsak külföldön, itthon is vannak kivételes helyek, mint például Hollókő.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Getty Images)

(Forrás: MTI)