Olaszország Robinson Crusoe három évtizeden keresztül volt Budelli gondnoka

Mauro Morandinak 82 évesen kell új életet kezdenie.

Több mint 32 évig élt remeteként Budelli szigetén, amelynek ő volt az egyetlen lakója. Minden kényelmet nélkülözve a szerzetesi létet hirdette a gyönyörű rózsaszín homokos tengerparton.

Évekig harcolt a helyi hatóságokkal a kilakoltatása ellen, miután a területet környezetvédelmi obszervatóriummá akarták átalakítani, de nem járt sikerrel, mennie kellett.

Mauro Morandi idén májusban elfogadta a sorsát. Új életet kezdeni senkinek nem egyszerű, kifejezetten nem egy 82 éves embernek, aki a fél életét távol a világ zajától töltötte.

Soha nincs vége. Én vagyok az élő példája annak, hogy képesek lehetünk egy második, új életet kezdeni. Újra és újra lehet indulni az életben, még akkor is, ha elmúltál 80 éves, mert új dolgokat tapasztalhatsz meg egy teljesen más világban – mondta a CNN-nek.

Mivel korábban tanárként dolgozott, nyugdíja is van, ebből olyan számára luxusnak minősülő luxustárgyakkal rendezte be új otthonát, amiket korábban nélkülöznie kellett.

Házában van egy teljesen felújított konyha, egy hálószoba, ezúttal már franciaággyal, és amit a legnagyobb luxusnak ítél meg: egy fürdőszoba is – írja a Sokszínű vidék.

 

Te ismered a magyar lápvilágot? Itt található a világ legmérgezőbb tava.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!