Olaszország nem bír leállni: most épp 2 euróért kínál házakat

Ha költöznél Szicíliába, akkor itt a remek lehetőség.

A szicíliai Sambuca 20 elhagyatott épületet kínál eladásra.

A kiválasztott ingatlanok a történelmi központ szaracén negyedében találhatók, és lakóik azután hagyták el őket, hogy 1968-ban katasztrofális földrengés rázta meg a közeli Belice-völgyet, hatalmas pusztítást végezve a környéken – írja a Travelo a cnn.com nyomán.

Nem ez az első eset a településen, a licit azonban most 2 euróról indul, és értelemszerűen az kapja meg, aki a legmagasabb árat ajánlja.

Az új rendszer július 15-én indult, a jelentkezési lapok a város honlapján találhatók. A pályázati eljárás november 5-én zárul le, miután a kérelmeket elbírálták, nyilvános aukcióra kerül sor. 2019-ben a legtöbb ingatlan végül 5000 (körülbelül 1,8 millió forint) és 10 000 euró (3,6 millió forint) közötti összegért kelt el.

 

Az eladó házak között egy-egy egyszintes, 50 és 80 négyzetméteres közötti lakás található, emellett nagyobb, 120 négyzetméteres, többszintes, vöröses-rózsaszínű kőépületekre lehet licitálni, amik erkéllyel, terasszal rendelkeznek, de üres városi telkek is eladósorba kerülnek. A leendő tulajoknak majd 3 év áll a rendelkezésére, hogy felújítsák az ingatlant.

 

Mutatunk egynapos kirándulási tippeket is, de nemcsak külföldön, itthon is vannak kivételes helyek, mint például Hollókő.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Getty Images)