Ő az, aki oázist hozott létre az indiai sivatagban

A.D. Negit már sivatagi gyógyítóként emlegetik.

Negi kitartó munkájának köszönhetően 20 év alatt egy kis oázist hozott létre az indiai sivatagban.

Az indiai kormány 1977-ben programot indított az elsivatagosodás káros hatásai enyhítésére. A jelenleg nyugdíjas A. D. Negi a Sivatagi Fejlesztési Programért felelős pénzügyi osztályon dolgozott, de amikor megkérdezte a programban részt vevőket, hogy miért nincs valódi előrelépés az ügyben, a válasz mindig az volt, hogy hiányzik a technológia, amely lehetővé tenné, hogy a különböző növények életben maradjanak a barátságtalan környezetben. Végül a férfi megunta a kifogásokat, és 1999-ben szabadságot vett ki, hogy maga is próbálkozzon, majd 2003-ban végleg visszavonult a munkájától és csak az oázisra koncentrált.

A türelem, szakértelem és az idő pedig meghozta gyümölcsét:  a férfi kezdetben rengeteg pénzt költött arra, hogy teszteljen különféle technikákat, de az idő múlásával a növények halálozási aránya körülbelül 85% -ról 1% -ra csökkent.

 

Miután Negi munkájának köszönhetően kiderült, hogy vesebabot, burgonyát, zöldborsót, almát és sárgabarackot is lehet termeszteni a zord sivatagi környezetben is, most a fák telepítésére koncentrál.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Nyitókép: Getty Images)