Nyolc új kilátó épül a Duna mentén

Szlovákiával közös projekt.

Nyolc kilátópont készülhet el a Duna két oldalán Esztergom és Komárom térségében, köszönhetően egy szlovák és egy magyar turisztikai szervezet közös pályázatának köszönhetően.

“A turizmus és a természetjárás népszerűsítésére összefogó egyesületek ötven lehetséges helyszín közül választották ki a fejlesztendő területeket” – tájékoztatta a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetője, Magyarics Gábor az MTI-t.

Szlovákiában Helembára, Karvára és Komáromra esett a választás, ezeken a településeken emelnek kilátópontokat, míg Magyarországon a neszmélyi Hilltopnál, a Várhegyen, a csolnoki Mókushegyen, Kesztölcön és Tokodon jön létre turisztikai attrakció.

A beruházások augusztus 31-ig készülnek el. A helyszínekről nyomtatott térkép és mobiltelefonos applikáció is  készül, további érdekesség, hogy az egyes pontokat kincskereső játékkal is összekapcsolják.

“A kilátófejlesztéshez a térség több beruházása is jól illeszkedik, ilyen a határon átnyúló kerékpárkölcsönző rendszer, a Karva és Lábatlan között működő révkikötő, illetve a Neszmély és Dunaradvány közötti komp beindítása, aminek munkálatai nemrég kezdődtek el” – közölte a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Olvass még izgalmakról: Európa legmagasabb működő vulkánja év eleje óta rendszeresen kitör. Korábban megmutattuk, hogy néz ki az izlandi dühöngő vulkán belülről.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Getty Images)