Fotó: Unsplash

Nyitva a Chinatown Terasz, újra átélhetjük az autentikus ázsiai hangulatot

Budapest egyik legeredetibb ételudvara ismét kinyitott: a hagyományosan májustól augusztusig (esetleg hosszítva szeptemberig) nyitva tartó ázsiai street food pavilon Kőbányán vár mindenkit, aki ismeri és szereti a kínai/ázsiai konyhaművészetet, esetleg most ismerkedne a javával.

Az, hogy a ’90-es évek óta jócskán meg van szórva az ország kínai büfékkel, alapvetően szuper lehetőség volna, de akik valaha ettek már autentikus kínai ételeket, nagyon jól tudják, hogy ezek a kifőzdék köszönőviszonyban sincsenek a valódival. Az édes-savanyú levest, a gong bao csirkét, az ötízű csirkét, az illatos-omlós falatokat jól ismerjük, de tudni kell, hogy ezek leginkább a magyar szájízre hangolt fogások, javarészt itt fellelhető hozzávalókkal, sok sok fokhagymával, időnként még Erős Pistával is megkínálva. Kedveljük, esszük, de ez egy más világ.

A Kőbányai Monori Centerben található kínai éttermek és büfék azonban elhozták Budapestre azt a diverzitást és eredetiséget, amire eddig csak kifejezetten nagyobb éttermekben tapasztalhattunk. A kisebb-nagyobb éttermek egész évben nyitva vannak, ám a melegebb hónapokban érkezik a Chinatown Terasz, ami egy szabad, kötetlen, szuper hangulatot és élményt ad mindazoknak, akik nyitottak a kínai/ázsiai kultúra ízeken keresztül való megismerésére, netán még szkeptikusak, de kilépnének a megszokottból. Az idei már jubileumi 10. évad, és egyre csak népszerűbb ez az opció. Eleinte a Monori Centerben dolgozók látogatták csak, majd egyre közismertebb lett, szájról szájra terjedt a híre, most pedig egy-egy hétvégéhez közeledő napon rendre teltházakat bonyolítanak.

Délután 17:00-23:00-ig látogathatjuk a nagy rendezvénysátrat, melyet a Duna Panda áruház/Spicy Fish étterem mögött találunk, összesen 10 különböző vendéglátóhellyel, melyek nagyon változatos felhozatallal készülnek. A saláták, levesek, hot potok, nyárson sült ételek, gőzölt batyuk, egytálételek, tengeri fogások és mennyei desszertek ázsiai világa nem is lehetne gazagabb, mint náluk.

Tavaly óta sokat fejlesztettek, összesen 100 asztalnál foglalhatunk helyet, ráadásul plusz körasztalokkal is kiegészültek, így még kényelmesebb a nagyobb társaságoknak. Valójában úgy érdemes érkezni, de amellett, hogy többen megyünk, jó, ha úgy készülünk lélekben, hogy sokféle fogást kikérünk és egymásét is megkóstoljuk, középre betoljuk a tálakat. Így lehet a legszuperebbül körbeenni a Chinatown Terasz választékát.

A nagy lakomák mellett sokszor készülnek különböző kulturális programokkal is, amit mind a kínai diaszpóra, mind a kíváncsiskodók szívesen fogadnak. A bankkártyás fizetés gördülékeny, ahogy a kiszolgálás is kellemes és gyors.

Legnyitottabb szívvel ajánljuk ezt a budapesti élményt, ami pár órára tényleg Ázsiába kalauzol.

További információt  ITT találsz.