Norvégia víz alatti éttermében dolgozik Csernák Botond

Botond mert egy nagyot álmodni.

Csernák Botond egy kis kávézót vezetett Budapesten, amikor a pandémia miatt szeptemberben döntenie kellett: marad, vagy továbblép. Utóbbi mellett döntött. Jelenleg Norvégiában, Európa első víz alatti éttermében – amely az Északi-tengerben 5,5 méter mélyen van – dolgozik a 23 éves fiatalember – írja a sonline.hu.

Tudtam, hogy nem egy sokadik pizzériában szeretnék dolgozni, ezért különleges helyre adtam be a pályázatomat. (…) A világ legszebb víz alatti éttermébe kerültem. (…) Többnyire közvetlenül a vendégekkel törődöm. Tájékoztatom őket arról, mi van a tányérjukon, mi a története, meddig készült, honnan érkezett. De válaszolok bármilyen, az étteremmel és a fogásokkal kapcsolatos kérdéseikre is” – mesélte Botond, akinek a munkája nemcsak az étterem üvegfalai között merül ki.

Amit tálalunk, annak a begyűjtését is mi magunk végezzük helyben. (…) Búvárruhát öltünk és azt gyűjtünk, amire éppen szükség van, aztán megy a konyhára” – árulta el.

Nézd meg közelebbről a lenyűgöző éttermet:

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!