Nepál új utazási törvényjavaslata óriási felháborodást váltott ki

Legalábbis a nők körében, hiszen a szabályozás rájuk vonatkozik.

Nepál új törvényjavaslatának lényege, hogy minden 40 év alatti nőnek a családjától és a hatóságoktól is engedélyt kellene kérnie, mielőtt először utazna Afrikába vagy a Közel-Keletre. A törvény célja, hogy megakadályozza a nőkre irányuló emberkereskedelmet.

A javaslat azonban óriási felháborodást váltott ki

Hima Bista, a Women Lead Nepal ügyvezető igazgatója elmondta, veszélyesnek tartja azt a gondolkodásmódot, hogy politikai döntéshozók akarják korlátozni felnőtt lányok és nők mozgását, és mindez jól tükrözi, hogy milyen mélyen gyökerezik a patriarchális gondolkodásmód az országban.

A nepáli Emberi Jogi Bizottság adatai szerint 2018-ban 35 000 ember esett áldozatul az emberkereskedelemnek, ebből 15 000 nő és 5000 lány. A szervezet kifogásolja, hogy a törvényjavaslat nem veszi figyelembe, hogy az emberkereskedelmek a férfiak is áldozatul esnek, nemcsak a nők.

Tudtad, hogy Nepálban az esküvőknek óriási hagyománya van? Rendkívül színes esemény. Kukkants bele, hogy zajlik:

Szemezgess még híreinkből!

Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél? A tengerjárók már biztosan útnak indulnak Olaszországban. Franciaországban pedig megtartják a nyári fesztiválokat, és májustól már 22 euróból lejuthatsz Horvátországba! Ne hagyd ki a különleges, de őrült ünnepekről készült cikkünket sem! És mutatjuk a világ legdrágább ételeit is.

via

(nyitókép: rachelhoney71/Instagram és discovernepal/Instagram)