Nemrég nyitották meg, de már be is zárták New York egyik új szimbólumát

New York új szimbólumává vált a 2019 március 15-én átadott, méhkaptárra emlékeztető látványosság, ahonnan lenyűgöző a látvány nyílik a Hudson folyóra.

A Thomas Heatherwick által tervezett épület látogatói 154 lépcsősoron, 2500 rézzel burkolt lépcsőfokon juthatnak fel a kilátó tetejére, ahol 80 teraszról élvezhetik a panorámát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lisa (@buccestlisa) által megosztott bejegyzés

A gondot viszont éppen ezek a teraszok okozzák, a 2019-es átadása óta ugyanis ugrásszerűen megnőtt a városban az öngyilkosságok száma.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Viviane PAJAMANDY (@welovenewyorkblog) által megosztott bejegyzés

Olyannyira, hogy az építményt be is zárták a nyilvánosság előtt, aminek csak részben volt oka a járvány, és a biztonsági okok ugyanennyire közrejátszottak. A lépcsőházakat túl alacsony védőkorlátok keretezik, és bár a Vessel és az egész Hudson Yards negyed építéséért felelős vállalat kijelentette, hogy felülvizsgálja a biztonsági protokollt, egyelőre semmit sem tettek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dr. Alejandro Arbeláez (@alejo_arbelaez_) által megosztott bejegyzés

Az utóbbi időben olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Vesselt szétszerelik, és a darabjait árverésre bocsátják, de időközben ezt a hírt cáfolták. Az épület tehát egyelőre a helyén marad, és további sorsára vár.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Travel Diary (@worldwidetraveldiary) által megosztott bejegyzés

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Nyitókép: Instagram)