Nem túl jó hír a Spanyolországba utazóknak

Vélhetően legalább 2022 tavaszáig kötelező lesz a maszk viselése Spanyolországban

Carolina Darias elmondta: “Apránként kell haladnunk. Van olyan jogszabályunk, amely lehetővé teszi, hogy szabadtéren, a másfél méteres távolságot megtartva nem kell viselni, és ezt fogjuk is alkalmazni”. A maszkok használata továbbra is feltétlenül szükséges, de nemcsak beltéren, hanem abban az esetben is, ha odakint a biztonságos távolság nem tartható.

Az egészségügyi miniszter egyelőre nem tudott pontos dátumot mondani, mikor enyhülnek az intézkedések, de figyelmeztetett, hogy a közelgő influenzaszezon “bonyolíthatja a forgatókönyvet”.

Jelenleg Spanyolországban kötelező az arcot elfedő maszk használata a hat éven felüliek számára minden zárt, nyilvános térben (pl. üzletek, éttermek, szállodák, kórházak); minden olyan zárt helyen, ahol nem azonos háztartásból származó emberek keverednek; szabadtéren abban az esetben, ha nem lehet betartani a megfelelő távolságot és minden tömegközlekedési eszközön, beleértve a repülőgépeket, vonatokat, villamosokat, buszokat és metrókat, továbbá az állomást, peront és repülőteret.

 

Te ismered a magyar lápvilágot? Itt található a világ legmérgezőbb tava.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via