Nem mindennapi ajánlat: tehenet nyerhet, aki beoltatja magát koronavírus ellen a Fülöp-szigeteken

Az országban annyira oltásellenesek az emberek A Fülöp-szigeteken, hogy az önkormányzatoknak különböző nyereményekkel kell a lakosságot oltakozásra ösztönözni.

Elképesztő megoldásokat találnak ki a Fülöp-szigeteken annak érdekében, hogy a lakosságot rábírják, hogy beoltsák magukat koronavírus ellen.

A szigetvilág Pampanga tartományának San Luis nevű városában egészen egyedi nyereménnyel próbálják ösztönözni az oltási kedvet. Az Al Jazeera beszámolója alapján havonta egy tehenet sorsolnak ki azok között a helyiek között, akik hajlandóak felvenni a koronavírus elleni védőoltást.

Lehet, hogy egy tehén máshol nem ér sokat, de itt San Luisban a mezőgazdaságból élünk, ezért egy tehén ideális ösztönző lehet

– mondta Ardee Taruc, a város katasztrófavédelmi tisztje, majd azzal folytatta, hogy a nyertesre van bízva, hogy életben hagyja-e, eladja-e vagy saját maga gondozza-e az állatot. Az Al Jazeera szerint egy tehén arrafelé akár 628 amerikai dollárt is érhet, ami mai árfolyamon 182 ezer forintnak felel meg – szúrta ki a 24.hu.

 

A 110 millió lakosú Fülöp-szigeteken június 6-áig a lakosság 4 százaléka kapta meg az első oltását. A mindkét vakcinát felvevők aránya pedig a lakosság 1,4 százalékát teszi ki.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)