Nem jártál még Szerbiában? Ezért az 5 izgalmas helyszínért érdemes betervezni

Kevésbé tartják izgalmasnak, nem is túl népszerű, pedig Szerbia is tartogat rejtett kincseket.

Belgrád

Szerbia főváros és az ország egyik legszebb helye. Itt található a magyar történelem egyik legfontosabb helyszíne, a Nándorfehérvári vár, ami kihagyhatatlan és nem csak lenyűgöző történelme, hanem a kilátás miatt is. A vár után vegyük az irányt a sétálóutca felé, a nagy bevásárlás után pedig látogassunk el a Balkán legnagyobb ortodox templomába, a Szent Száva templomba. A Szent Márk templomot és a Tasmajdan parkot se hagyjuk ki, ha pedig megéheztünk látogassunk el Belgrád bohém-negyedébe, a Skadarlija-ba.

Újvidék

Újvidék teljesen más hangulatú, mint Belgrád, mély nyomokat hagyott rajta a magyar idők, bár a városban kevés magyar nemzetiségű lakos él. A főtéren található Újvidék két legnagyobb látnivalója, a Városháza és a Mária Neve katolikus templom.

Tara Nemzeti Park

Nevét nem a montenegrói Tara folyóról kapta, hanem a Tara-hegységről, amely Szerbia nyugati részén található. Szerbia hegységei közül az egyik leglátogatottabb a Tara, így számos jelzett turistaúton illetve biciklivel is járható makadámúton fedezhető fel. Több kiépített kilátópont van a területen, amelyekről csodálatos panoráma nyílik a Drina folyó szűk szorosára, illetve annak felduzzasztott részére, a Perućaci-tóra.

Szabadka

Szabadka a magyar határtól mindössze 10 km-re található, a város 35%-a magyar nemzetiségű. Szabadkára nagy hatással volt a szecesszió, ilyen stílusban épült a városháza, a zsinagóga és a Raichle-palota is.

Galambóc vára

Galambóc vára a szerb-román határnál, a Vaskapu-szorosnál található. A vár gyakran cserélt tulajdonost, de magyar király többször is birtokolta. A Galambóci várat nemrég újították fel így remek állapotban van, érdemes meglátogatni.

 

Ki kapott kedvet egy kis szerbiai kiruccanáshoz? Könnyen megközelíthető és még a szállás is elfogadható áron van: októberben 2 fő részére 1 hétre 5 csillagos szállodába már 100 ezer forinttól is foglalhattok.

Először merészkedtek le a pokol kútjának mélyére. Ezek a legvonzóbb lakóhelyek Magyarországon.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: getty Images, pixabay)