Nem hiszed el, pedig igaz: elkészült a Balaton vécétérképe

Megvan a lista, hol vannak a legjobb mellékhelyiségek a Balaton körül. Igen, ezt mi sem láttuk szembejönni!

Győrffy Árpád a modern kori hazai turizmus történetében elsőként felkutatta és térképre vitte a balatoni fizetős és ingyenes nyilvános vécéket, illemhelyeket, mosdókat, egyben kiosztotta a Balatoni Vécékirály és a Leglakályosabb Balatoni WC díjat – szúrta ki a nlc.

Ennek alapján a következő eredményre jutott:

A vécék harmada fizetős, ahol vagy valamilyen automatának, vagy közvetlenül egy „vécés néninek” illetve „vécés bácsinak” kell átadni a díjat. A térképen ezeket piros színnel jelölte a lelkes férfi. A díj 100 és 250 forint között szóródik. Több automata csak a meghatározott díjnak – 100, 200 Ft – megfelelő érmét fogadja el!

Győrffy Árpád a „Balatoni Vécékirály” díjat Balatongyöröknek adta. A község önkormányzata évek óta egyedüliként működtet az év 365 napjában, napi 24 órában, közvetlenül a Balaton parton egy kiváló minőségű, folyamatosan tisztán tartott illemhelyet, ami ráadásul ingyenes. A „Balaton Leglakályosabb Nyilvános Vécéje” díjat pedig a paloznaki önkormányzat főtéri vécéje érdemelte ki.

 

Balaton után vulkánok: Európa legmagasabb működő vulkánja év eleje óta rendszeresen kitör. Korábban megmutattuk, hogy néz ki az izlandi dühöngő vulkán belülről.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Getty Images)