Nem fogod kitalálni, mennyibe kerül a világ legdrágább sajtos szendvicse

Igazi rekordernek számít!

Kicsit több mint 65 ezer forintba, 214 dollárba kerül a New York-i Serendipity 3 nevű étterem ételkülönlegessége, ami már hét éve tartja a rekordot a legdrágább sajtosszendvics kategóriájában – írja az Oddity Central.

A Quintessential Grilled Cheese nevű szendvicsért okkal kérnek el ilyen sok pénzt, ugyanis kizárólag a legjobb minőségű, legdrágább alapanyagokat használják fel a készítés során. Így már a kenyér is francia, úgynevezett French Pullman „pezsgős kenyér”, amelynek különlegessége, hogy a tésztájába a méregdrága Dom Pérignon pezsgőből is kevernek egy adagot.

Emellett kerül rá fehér szarvasgombából készült vaj, ehető aranypelyhek és a rendkívül ritka és drága Caciocavallo Podolico nevű sajt. A sajt egy dél-olasz különlegesség, a világon kizárólag 25 000 helyi tehén tejéből készülhet, az állatok azonban egy évben csak két hónapig tejelnek, így a készlet igen korlátozott. A szendvics mellé dél-afrikai homárból és paradicsomból készült mártogatós szósz is jár, a finomságot pedig Baccarat kristálytányéron szolgálják fel.

 

Azt tudtátok, hogy a Hévízi-tó unikumnak számít? Ismét látogatható a Balaton ikonikus kilátója is? Érdemes errefelé is túrázni!

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Nyitókép: pixabay/illusztráció)