30 kiló naranccsal akartak gépre szállni
30 kiló narancsot ettek meg az utasok 20 perc alatt. (Fotó: unsplash)

Nem akartak fizetni a túlsúly miatt, 30 kiló narancsot ettek meg a reptéren

Négy utas inkább megette az üzleti útjukon vásárolt 30 kiló narancsot a reptéren, minthogy fizettek volna a túlsúly miatt.

Meglepő eset történt Kína Jünnan tartományában, Kunmingban: a város repterén négy férfinak 10 jüant, nagyjából 456 forintot kellett volna fizetnie kilónként az üzleti útjukon vett 30 kiló (!) narancsért. Természetesen sajnálták a túlsúlyért a többletköltséget, ami átszámolva körülbelül 14 ezer forint lett volna, ezért ott helyben, a reptéren ették meg az összes narancsot, állítólag 20-30 perc alatt fogyasztották el az óriási mennyiséget.

Az egyik férfi azt mondta, amellett, hogy az eset óta egyikük sem bír ránézni a narancsra, még szájfekélyük is lett.

Mi igazából a kiinduló ötletre lennénk kíváncsiak, miért és hogy gondolták, hogy 30 kiló naranccsal szállnak fel egy repülőgépre?!

Mondunk pár érdekességet a narancsról

  • A gyümölcs fogyasztása nyugtatja az idegrendszert, csökkenti a keringési betegségek kockázatát.
  • Vírus és baktériumölő hatása enyhíti az influenza tüneteit, savtartalma pedig segíti az emésztést.
  • A gyümölcsnek kb 85% – a víz, kb 10% – a szénhidrát, ezenkívül fehérje, nyomokban zsír és sok ballasztanyag van, pektin formájában.
  • A narancs számos antioxidáns vegyületet tartalmaz, melyek közül a legfontosabbak az A- és C-vitamin, valamint a lutein.
  • Kimutatták, hogy a vérnarancs – különösen cukorbetegek esetében – igen jelentősen növeli az antioxidánsok mennyiségét a vérben, és ezzel együtt jelentős csökkenést eredményez a káros anyagok szintjében.

Mindig történik valami érdekes a nagyvilágban, például rendkívül büszkék lehetünk, hiszen a Hortobágy felkerült a világ álomútcéljai közé. Ha szeretnél még valami érdekeset olvasni, akkor kukkants bele a Horvátországról szóló anyagunkba vagy nézd meg, milyen egy igazi jégvulkán. Unod a bezártságot? Ebben is tudunk segíteni!

via

(Nyitókép: unsplash)