Napijegy váltható az ország egyik leggyönyörűbb vasútvonalára

Idén tavasztól vásárolható meg a Bakony napijegy, ami a MÁV-START közleménye szerint a Veszprém-Győr vasútvonalon és a Volánbusz kijelölt környékbeli járatain biztosít korlátlan utazási lehetőséget.

Az ország egyik leggyönyörűbb vasútvonala a Bakonyvasút, aminek megállóiból csodás turistautak indulnak szerte a Bakonyba.

A Bakonyvasút mellett elérhetővé válik a napijeggyel a buszjáratokkal számos egyéb település is, többek között Eplény, Lókút, Bakonybél, Pénzesgyőr, Olaszfalu, Szápár, Borzavár, Porva, Csesznek vagy Bakonyszentlászló is. A teljes lista térképpel együtt a MÁV-START oldalán tekinthető meg.

A jegy június 16. és augusztus 31. között minden napra megváltható, szeptember 1-jétől október 31-éig pedig a hétvégi és munkaszüneti napokra a pénztárakban, a megújult ELVIRÁ-n és a MÁV applikáción. Az ára 1199 forint, 26 év alattiaknak 799 forint.

A csodás települések, gyönyörű desztinációk várják a túrázókat és kikapcsolódni vágyókat a térségbe.

TIPP: Zirctől nem messze, egy a tájból kiemelkedő sziklaszirten magasodik a festői szépségű Csesznek vára, a régió egyik messze földön híres nevezetessége, egyben az ország legelső via ferrata útvonala. A hely felfedezéséhez a Bakonyvasút Porva-Csesznek megállóhelyén kell leszállni.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: Getty Images)