Nagy-Britannia nyitásra kész: megvan az időpont

Aki szeretne egy kis kiruccanást tenni Londonba, mondjuk, mikortól tervezhet.

Elhalasztották a teljes feloldás az angolok az új delta variáns miatt, most viszont a miniszterelnök is megerősítette,hogy hamarosan nyitnak.

Megfelelőnek tűnik a július 19-re halasztott időpont a koronavírus-járvány megfékezését célzó, még érvényben lévő utolsó korlátozások feloldására, mondta hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.

A brit kormány februárban kidolgozott, négy időpontból álló részletes nyitási menetrendje eredetileg éppen hétfőre irányozta elő a jogi korlátozások teljes feloldását.

A brit miniszterelnök azonban egy hete bejelentette, hogy a fokozottan fertőzőképes delta vírusvariáns terjedése miatt július 19-re halasztották az utolsó, negyedik nyitási lépést.

Johnson kijelentette, hogy a a nagy-britanniai oltási kampány változatlanul kiemelkedő siker, a felnőtt lakosság csaknem hatvan százaléka már mindkét oltási dózist megkapta. Ennek alapján úgy látja, hogy július 19. valóban a korlátozások feloldásának végső időpontja lesz.

Érvényben maradt viszont az az előírás, hogy szabadtéren – a sportrendezvényektől eltekintve – legfeljebb harminc, zárt terekben, elsősorban magánlakásokban legfeljebb hat, nem egy háztartásban élő ember tartózkodhat egymás társaságában.

 

(Forrás: MTI)

(Fotók: unpslash)

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!