Művészeti élmény, fesztivál és egy kis piac: remek programokat hoztunk

Otthonülős, kulturális és kimozdulós programot is hoztunk nektek, amiken a következő napokban részt vehettek.

Iván, a rettenet – Radnóti Színház

Március 20-án 20 órától a Radnóti Színház kultikus darabját az Iván, a rettenetet nézhetjük vissza az eSzínház közvetítésében. Valahol egy kelet-európai tengerparton áll egy földszintes társasház, háttal a tengernek. A középszerűsítési program keretében lakógyűlést hív össze Iván Vasziljevics, a házmester. Az egyik lakó, Tyimofejev időgépnek nevezett koholmánya egy véletlen folytán működésbe lép. Négyszáz évet repülünk az időben, összekeverednek történelmi korok és szerepek, végül Iván, a rettenet udvarában kötünk ki. S míg a lakók vissza akarnak jutni a jövőbe, mi már abban sem lehetünk biztosak, hogy mi látszat és mi valóság…

 

Opera Otthonra

Az Opera Otthonra március 20-án 20 órától remek előadást tartogat: Jacques Offenbach egyik méltatlanul feledésbe merült művét, A rajnai sellőket Anger Ferenc állította színpadra. A darab egy belső háborúzások miatt széthullott országról mesél egy különös szerelmi történeten keresztül.

Ha vasárnap, akkor piac

Szerencsére piacra még mindig lehet járni a megfelelő óvintézkedések betartásával. Március 21-én a Pancs – gasztroplacc is kinyitja kapuit 9 és 14 óra között, ahol olyan hazai kistermelők kínálják portékáikat.

Fesztiválozz online!

A Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, közismert nevén a ZsiFi idén ünnepli 10. születésnapját. Ez alkalomból a szervezők úgy döntöttek, az ünneplést kiterjesztik egész évre, és filmklub jelleggel bemutatják a fesztivál elmúlt 9 évének legnagyobb közönségsikereit. Az első (újra)bemutató a nagy sikerű, Helyben vagyunk című olasz–francia–ír vígjáték lesz, amit a zseniális Paolo Sorrentino rendezésében, Sean Penn és Frances McDormand főszereplésével március 22-én 20 órától nézhetünk meg a Távmoziban.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: pixabay)