Mutatjuk a világ legnagyobb szállodáit

Van tipped, hogy hol lehet a világ legnagyobb szállodája?

1. First World Hotel, Malajzia

A hotel két épületből áll, az egyik 24, a másik 4 emeletes. Több mint 6100 szobával rendelkezik, és különlegessége egy saját vidámpark.

 

2. The Venetian

Egy velencei tematikájú szálloda 7117 szobával, ami 2015-ig hét éven át a világ legnagyobb hotele volt, ma csak második a listán, de így is a vendégekkel, a személyzettel és a kaszinókkal együtt egy kisvárosnyi embert képes elnyelni. Egy hatalmas pláza is tartozik hozzá, ahol gondolákon lehet csónakázni a boltok között.

3. MGM Grand, Las Vegas

A Vegas szállodáinak többségét birtokló MGM-csoport zászlóshajója 6852 szobával, harminc emeleten. A hotel konferenciatermeiből 25 perc sétálással jutottunk ki az utcára, és az csak az épület egyik mellékszárnya. A kaszinóban gyönyörű art deco enteriőr fogadja a játékosokat.

A mezőny élén még:

CityCenter

Öt hatalmas toronyból álló szállodakomplexum, ami összesen 200 emeleten kínál szobákat. 6790-et. Egészen visszafogottak a környező épületekhez képest.

Izmailovo Hotel, Oroszország

Mind a négy épülete 30 emeletes, összesen 7500 szobája van. Valamint persze az elmaradhatatlan éttermek, bárok, és egy nagy park.

Óratorony Hotel, Mekka

Az óriási szaúd-arábiai hotel nem csak a turistáknak és üzletembereknek, hanem a mekkai zarándokoknak is szállást ad. Egyben a világ leghatalmasabb óratornyával rendelkezik. 8000 szobája és lakosztálya van.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!