Most te is megmászhatod az esztergomi Bazilika kupoláját

Ég és föld között néven exkluzív kalandtúrát indítanak az esztergomi Bazilika kupolájának felfedezésére.

Hazánk legnagyobb vallási épületének felújítását most egy igazán különleges szemszögből ismerhetjük meg. A kalandtúrán az egyedülálló építészeti munka kulisszatitkaiba lehetünk be, ahol először teljes védőfelszerelésben emelkedünk fel egy kiépített lifttel a bazilika oldalán. A közel 80 tonnás állványzatokon végig sétálva megcsodálhatjuk a kézi munkával díszített aranyozott stukkókat, illetve a restaurátorok aprólékos munkáját. A túra csúcspontjakként pedig közel 100 méter magasságból csodálhatjuk meg a lélegzetelállító dunai panorámát.

A program végén a bazilika panorámatermében meleg teával gyönyörködhetünk az egyedülálló kilátásban. Emellett pedig vezetett túrán körbe sétálhatjuk a bazilika felújításáról szóló kiállítást, amelyet egy időkapszula tesz igazán különlegessé.

A kalandtúrán résztvevő csoport építési területen fog közlekedni, amelynek vannak speciális szabályai. Éppen ezért indulás előtt rövid munkavédelmi oktatáson, gyorstalpalón is kötelező részt venni. A túráról bővebb információ itt található, jelentkezni pedig az esztergomi Bazilika honlapján lehet.

 

Furcsa szigetre bukkantak a Google Térképen. Itt található a világ legmérgezőbb tava.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: magyarkurir, pixabay)