Most akár a Kanári-szigeteken is élhetsz digitális nomádként

Az európai távmunkások számának növekedése miatt Spanyolország úgy döntött, csatlakozik Görögországhoz, Horvátországhoz, Észtországhoz, valamint Georgiához, és digitális nomád vízumot vezet be.

Spanyolországban sok kisvárosban, falun élőt érint hátrányosan a fogyó népesség és a munkalehetőségek korlátozott száma. Ezek a települések azokban különösen nagy szeretettel várják a távmunkásokat az év minden napján. Spanyolország mintegy harminc városa csatlakozott az úgynevezett Red Nacional de Pueblos Acogedores para el Teletrabajo-hoz, azaz a digitális nomádokat fogadó települések hálózatához. Közös bennük, hogy ötezer fő alatti népességgel rendelkeznek, a közösségek újjáélesztését pedig távmunkásokkal képzelik el – szúrta ki a hírt a Roadster.

A hálózat honlapján egy interaktív térkép segítségével fedezhetők fel a legjobb úticélok, ezek között szerepel a Kanári-szigetek második legnagyobbika, Gran Canaria is.

Tejeda, Gran Canaria

Tejeda egy apró település, ahol az átlaghőmérséklet egész évben tizenkilenc fok körül van, és évente csak hétszáz milliméter csapadékra kell számítani. A kétezer főnél alacsonyabb lélekszámmal rendelkező településen piac, kézműves termékek, hangulatos éttermek várják a távmunkásokat. A megélhetés költsége nagyjából 240 euró személyenként hetente, amiben beletartozik a lakhatás és az étkezés.

Érdemes meggondolni annak, aki távmunkában dolgozik.

Hallottad? Kisebb meteor hullott szét Horvátország felett! Mutatunk egy remek kirándulási-tippet is!

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: unsplash)