Milliókat kaphatnak azok a fiatalok, akik Dél-Olaszország falvaiba költöznek

Az olasz kormány támogatná a fiatalokat, természetesen itt sem maradnak el a feltételek.

Ismét egy elég különleges programmal rukkolt elő Olaszország. Most kivételesen nem az 1 eurós ingatlanvásárlásoktól hangos, hanem valami egészen mástól.

Calabria tartomány vezetése a környékre szeretné csábítani a fiatalokat – írja a Ladbible.com. Az oldal információi szerint akár 28 000 eurót, azaz több mint tízmillió forintot is kaphat, aki hajlandó az „olasz csizma” orránál elterülő tartomány egyik kis falvába költözni. Ez mind szép és jó, de természetesen feltétel is akad bőven.

A jelentkezők ugyanis nem lehetnek 40 évnél idősebbek, emellett olyan területen kell dolgozniuk, amire szükség van a régióban. Ez alól felmentést kap, aki új céget, vállalkozást tervez indítani Calabriában.

A festői környék kis falvai az utóbbi időben elnéptelenedtek, több helyen alig pár százra rúg a lakosok száma. A településekről főleg a fiatalabb generációk képviselői költöztek el, a közeli nagyvárosokba, ahol több a lehetőség.

“Egyelőre még a technikai részleteken dolgozunk, hogy megállapítsuk a pontos havi összegeket, illetve, hogy eldöntsük, csatlakozhatnak-e a programhoz a kicsivel nagyobb, 3000 lakosú falvak is. Egyelőre óriási az érdeklődés a települések részéről, ha pedig a reményeink szerint működik a program, a következő években több hasonló kezdeményezés is indulhat majd. Szeretnénk embereket csábítani a régióba, hogy élvezzék a környéket, és szeretnénk felpörgetni a most nem használt létesítményeket, például szélessávú internet bevezetésével” – mondta Gianluca Gallo, a régió képviselője.

Jogosan merül fel a kérdés, ha mindenki elköltözött, akkor miért is érné meg egy új vállalkozást indítani a környéken?!

Mutatunk egynapos kirándulási tippeket is, de nemcsak külföldön, itthon is vannak kivételes helyek, mint például Hollókő.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Getty Images)