Fotó: Mészáros András / BKV

Míg szendereg a robogás…csillamosok, ha együtt pihennek

Hosszú évek óta színesítik a főváros adventi képét a csillogó, fényruhába öltöztetett villamosok. A díszes villamosok (és trolibuszok) menetrend szerint közlekednek, és már az utastér is sok esetben díszítést kap. Mészáros András, a BKV-tól egy menő képet lőtt a kocsiszínben pihegő kötöttpályás járművekről.

2009-ben találkozott először a főváros a feldíszített villamos jelenségével, ami gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt élmény. Aztán folyamatosan fejlődött ez a hagyomány és egyre több vonalon, egyre gazdagabban díszített villamosok jelentek meg az adventi időszakban. Becsatlakoztak később a trolik, de idén a Fogaskerekű is hozza a karácsonyi hangulatot. A hegyvidéken, esetleges hóesésben tényleg mesés látványt nyújt majd.

A BKK csillamosai december 1-től egészen január elejéig közlekednek, menetrendben követhetjük is, hogy melyik ragyogó járattal mikor utazhatunk.

Természetesen a turisták is rajonganak a látványos villamosokért, különösen a belvárosi járatokat fotózzák, kiemelvén a 2-es vonalán járó fényes járművet. Elvégre a Budai Várral, dunai panorámával verhetetlen budapesti fotótéma.

Egy vlogbejegyzésben azt is megtekinthetjük, hogy hogyan készítik fel a villamosokat a fényes adventi munkára.