Ezek lesznek a mérvadó utazási trendek 2021-ben

Teljesen átíródott a klasszikus értelemben vett utazás fogalma. Szerinted milyen irányelvek lesznek a mérvadóak a 2021-es szezonban?

Az Airbnb legújabb felméréséből kiderül, az emberek jelenleg leginkább arra vágynak, hogy biztonságos és ellenőrzött módon újra együtt lehessenek a családjukkal és a barátaikkal. A vállalat szerint arra még egy ideig várni kell, hogy az emberek újra turisztikai céllal utazzanak, de néhány érdekes trend már most látszik.

A Hotels.com által végzett tanulmánya például azt mutatja, hogy ez a hosszú időszak, amelyben sok országban le kellett mondani a nyaralásról, elkerülhetetlenül tükrözi az utazók jövőbeni választásait.

A legtöbben spontán útra kelnének

Egy felmérés szerint az új trendek az úgynevezett spontán utazásokra, valamint az utolsó pillanatban való távozás vágya is megjelenik  – írja a siviaggia.it.

Hogy mennyire? Az interjúalanyok 40 százaléka szavazott a spontán utazásra: legyen az egy utolsó pillanatban történő foglalás, úti cél nélküli indulás vagy egy nem részletesen megszervezett nyaralás. Valóban nagy a vágy az emberekben, hogy otthon hagyják az elmúlt hónapokat jellemző aggodalmakat, és akár néhány napig is elmélyüljenek valamilyen új élményben.

Legjobb lehetőségek megragadása: luxust, olcsón!

A felmérések szerint az utazók erősen vágynak arra is, hogy jobban kényeztessék magukat, vigyázzanak az egészségükre, és megengedjenek egy kis luxust maguknak. 2021-ben sokan szeretnék megragadni a legjobb lehetőségeket, olyannyira, hogy a válaszadók 27 százaléka elismerte, hogy hajlandóak elfogadni egy magasabb árkategóriájú szobát, ha azt a foglaláskor felajánlják.

A turizmus újrakezdésének ösztönzésére számos kezdeményezés irányul,többek között a vakcinaútlevél bevezetése, ami már márciustól érkezhet.

Hova induljunk? A szomszédba!

Május-júniusra az átoltottság és a fertőzöttség függvényében regionális úti cél lehet például Olaszország, Szlovénia és Horvátország is. A foglalások azt mutatják: az utazni vágyók egyelőre inkább még egyéni utakban gondolkodnak, de a várakozások szerint az előttünk álló hónapokban ez is megváltozhat.

Csorba-tó, Szlovákia

Szlovénia, a hegyekben, 2000 méter felett, nyáron!

Szlovénia, a Júliai-Alpokban, a folyók/tavak mellett

Mostar, Bosznia-Hercegovina

Comói-tó, Olaszország

Izgalmas dolgok történnek a világban!

Egy kis konyha: olvass a spanyolok nemzeti ételéről, a paelláról. Azt tudtad, hogy először kapott vegán étterem Michelin-csillagot? És azt, hogy a Hortobágy felkerült a világ álomúticéljai közé? Unod a bezártságot? Szívesen kimozdulnál? Ebben is tudunk segíteni pár tuti tippel! Különleges, őrült ünnepeket is összegyűjtöttünk nektek, és azt is, milyen szigetekre tudtok utazni korlátozás nélkül.

(Nyitókép: unsplash, További képek: Donkó Péter)