Melyek a legfontosabb bojlis kiegészítők?

Mik azok a bojlis kiegészítők, amelyek nélkül nem tanácsos elindulni a vízpartra egy-egy kiadós túra, horgászat kedvéért? Milyen kiegészítők kellhetnek a szerelék összeállításához, a csalizáshoz és az etetéshez, illetve magához a sikeres horgászathoz?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk részletesen is a cikk keretei között. Adunk némi ízelítőt annak kapcsán, hogy készülve egy hamisítatlan bojlis horgászatra mi az, ami mindenképp legyen kéznél a peca eredményességének érdekében. Minden bizonnyal ennyi elég is felvezetésként, most pedig következzenek a részletek!

A végszerelék elkészítését praktikusan segítő kiegészítők

A bojlis szerelék tulajdonképpen nem áll másból, mint egy kellően erős bojlis botból, egy vele kompatibilis orsóból, ami persze lehetőleg süllyedő, és sokat bíró orsót jelent. Az igazi finomságok csak ezután következnek.

Olyan ütközőkkel, szilikoncsövekkel, kötésvédőkkel, csaliragasztókkal és egyéb bojlis kiegészítőkkel, amelyek a végszerelék már-már művészien kidolgozott elkészítését hivatottak elősegíteni.

Bojlis horgászatnál ugyanis nincs mese, a legrafináltabb és óvatosan táplálkozó, kapitális pontyok és amurok horogra csábítása a cél. Muszáj kimunkálni azt a szereléket, ami segítheti a sikeres pecát.

Nem árt, ha csaliőrlő és gombócnyomó is van nálunk

A végszerelék mellett bizony az etetésre és a csalizásra is fontos gondolni akkor, amikor a Fishinda webáruházban a bojlis kiegészítőket szemléljük. Ezek szintén lényeges szerepet tölthetnek be abban, hogy a csalizás és az etetés is kiváló hatékonysággal működjön.

De szintén érdemes kiemelni a rollert is. Ez akkor lényeges, ha saját magunk szeretnénk elkészíteni az etetéshez vagy a csalizáshoz a bojlikat. Az őrlő a kész bojlik aprításához kell, némileg fűszerezve ezáltal az etetést.

Ahány horgászat, annyiféle receptje lehet a sikeres pecának. Úgyhogy folyamatos kísérletezés és próbálgatás is kell ahhoz, hogy sikerüljön rátalálni a leginkább működőképes kiegészítőkre.

Előkére is szükség lehet a vízparton

Természetesen itt is akkor lehet szükség ennek a kiegészítőnek a beszerzésére, ha saját magunk tervezzük az előkék elkészítését. A speciális eszköz elképesztően nagy segítséget jelenthet abban, hogy a végeredmény kellően finom és érzékeny, ugyanakkor mégis strapabíró legyen.

Az alternatív lehetőség pedig úgy néz ki, hogy saját magunk oldjuk meg a célokhoz tökéletesen passzoló előkék beszerzését. Olyan méretű és minőségű horgokkal természetesen, amelyekkel jók lehetünk akár a 20 kilogramm feletti pontyoknál is.

Úgyhogy leginkább az itt felsorolt egyéb eszközök azok, amelyeknek a beszerzésére nem árt tudatosan törekedni. Legyenek ott a horgász dobozban, amikor szükség van rájuk!

(Szponzorált tartalom)