Megválasztották az év bejglijét

A Magyar Cukrász Ipartestület korábbi szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek – után, második alkalommal megrendezte a tavaly debütált Év Bejglije versenyt is.

A kreatív szakemberek az ínyenc kategóriában neveztek pisztáciás, a mogyorós, a kesudiós, marcipános, az aszalt szilvás és szilvalekváros, valamint körtés, napraforgós, fenyőmagos, sütőtökös, mangós és vörösbors bejglivel is.

Az Év Bejglije 2021 verseny “Hagyományos diós” kategória aranyérmese, az Év Diós Bejglije díj nyertese Simon Andrea lett a budapesti Trattoria di Sophia nevű cukrászda bejglijével. Az ezüstérmet a székesfehérvári Aranyalma Cukrászda vihette haza, mígy a bronzérmes a lajosmizsei Kiss Cuki.

“Hagyományos mákos” kategóriában Szurgent Péter, a budapesti Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda lett az aranyérmes, az ezüstöt a keszthelyi Sütibolt kapta, a bronzérmet pedig az Erika Cukrászda Kesztölcről.

Ínyenc kategóriában az Év Ínyenc Bejglije díjat az Advent Gyöngye névre hallgató bejgli kapta meg az Ildikó Cukrászdából Szarvasról, az ezüstöt a Napos Körte bejgli, mely a Máksüti Kézműves Cukrászdában készült Piliscsabán, a bronzérmes pedig a Karamellizált almás, sütőtökös bejgli lett, ami az érdi Virág Cukrászda érdeme.

Fantasztikus felvételek Magyarország leghosszabb mesterséges taváról. Olvass erről a francia csodáról!

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via