Megszavazták: ezek lettek a világ legnépszerűbb, legmenőbb utcái

Minden évben elkészül a lista, most sincs másképp.

A Time Out magazin minden évben rangsorolja a világ legnagyszerűbb városait és a legfelkapottabb negyedeit. Mivel 2021-ben az emberek javarészt az otthonuk közelében maradtak, ezért idén inkább a legmenőbb utcákat kereste – írja a Roadster.

A felméréshez 27 ezer embert kérdeztek meg, akiknek négy szempont szerint kellett dönteniük.

  • ételkínálat
  • szórakozás
  • kultúra
  • közösség

A kiadvány emellett a világot lefedő szerkesztői csapatát is igénybe vette, hogy még mélyebbre ásson az egyes utcák történetében. Az alapos kutatás után a Time Out  harmincra szűkítette a listát.

A dobogósok ők lettek:

1. Smith Street – Melbourne, Ausztrália

A világ jelenlegi legmenőbb utcáját az ausztráliai Melbourne-ben található. Az értékelések kiemelték a Smith Street szórakozóhelyeit és az éttermeit, amely elérhető fine dining konyhát kínál, valamint méltatták a remek színvonalú üzleteket is.

2. Passeig de Sant Joan – Barcelona, Spanyolország

Barcelona egyik kedvenc szpotja elsősorban sokszínűség terén teljesített kiválóan.

A trenditől a hagyományosig elég széles szektort lefed a Passeig de Sant Joan, amely abszolút elkötelezett a zöld irányba: rengeteg növénnyel és széles járdával ösztönzi hatalmas sétákra és bringázásokra az arrafelé járókat.

3. South Bank – London, Anglia

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig a londoni South Bank szerepel, ahol brit főváros hangulatának legjobb pillanatai állnak össze egy folyton pezsgő, látványos egésszé.

A listára magyar utca nem került fel, de ha kíváncsi vagy a többi helyezettre, azt ITT megnézheted.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)