Megrohamozták a magyarok Horvátországot

Csaknem kétszer annyi magyar utazott már idén Horvátországba, mint tavaly.

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk – tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének igazgatója az MTI-t.

Ivana Herceg ismertetése szerint július 23-ig több mint 172 ezer magyar turista 880 ezernél is több vendégéjszakát töltött el Horvátországban, ami az előző év azonos időszakához képest 90 százalékos növekedés.

A legtöbb vendégéjszakát a földrajzilag Magyarországhoz legközelebbi megyékben, a Kvarner és az Isztria térségében regisztrálták, majd Split-Dalmát és Zadar megye következik a sorrendben, települések szerint Vir, Rovinj és Crikvenica a legkedveltebb – mondta az igazgató.

A magyarok 75 százaléka egyénileg utazik, a korábbiakhoz képest ebben az évben több turista választotta az utazási irodák által szervezett utakat. Átlagosan öt éjszakára utaznak az adriai államba, leginkább magánszállást vesznek igénybe – az összes vendégéjszaka 45 százalékát ezekben töltik -, de növekszik a hajós turisták száma is.

A múlt évi adatokhoz képest a szállodákban 150 százalékkal, a kempingekben pedig 115 százalékkal több magyar fordult már meg ebben az évben – derül ki a tájékoztatásból.

 

Mielőtt útnak indultok, tájékozódjatok, mert a szabályok mindig változnak. Kerüld el a dugót, mondjuk, hogyan könnyítheted meg az átjutást.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Getty Images)