Megnyílt Pompeji 2000 éves falatozója

Ha dél-olaszországi túrán vagytok, akkor Pompeji-t ne hagyjátok ki.

Az ókori Pompeji városát a Vezúv 79-ben vastag hamuréteg alá temette, különlegesen jó állapotban őrizve meg az épületek maradványait.

Egy nemrégiben feltárt, a mai gyorséttermekhez hasonló, 2000 éves étkezde augusztus 12-én nyitott meg a nyilvánosság előtt – írja a város weboldalán hivatkozva a Travelo.

Az ilyen, thermopolium néven emlegetett helyen, az antik görög és római világban egykor meleg ételeket és italokat árusítottak, melyeket a falba épített pultokon, edényekben tároltak. Főként a középréteg és az alsóbb néposztályok jártak ide, akiknek a körében szokás volt a házon kívül étkezni.

A festményekből a szakértők arra következtetnek, hogy az étkezdében kínáltak csirkét, kacsát, az agyagedényekben pedig sertéshús, hal, csiga és marhahús nyomait is felfedezték. Minden nap délután 16.00 és 19.00 óra között látogatható a helyszín, a belépés legfeljebb 5 fős csoportokban, 20 percenként lehetséges.

 

Menekülnek a turisták Törökországból. Egynapos kirándulás-tippet hoztunk: Szalajka-völgy.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: http://pompeiisites.org)